Składniki:
50
dkg mięsa mielonego
czerstwa bułka
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
2-3 cebule
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka curry czubata
sól, pieprz
garść rodzynek
1 łyżka mąki
3 czubate łyżki śmietany
natka pietruszki
smalec lub olej kokosowy do smażenia
smalec lub olej kokosowy do smażenia
Sposób przyrządzenia:
1. Do
mięsa dodać bułkę, jajko, czosnek, sól, pieprz i majeranek, wyrobić.
2. Uformować
małe kotleciki, obsmażyć na złoty kolor.
3. Wyjąć na talerz.
4. Podsmażyć cebulę
drobno pokrojoną, wsypać curry.
5. Dodać kotleciki, listek i ziele, podlać wodą i dusić 20
min.
6. Na koniec dodać rodzynki i jeszcze chwilę gotować.
7. Sos zagęścić mąką.
8. Po odstawieniu z ognia dodać śmietanę.
9. Posypać pietruszką, podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz