Składniki:
- 4 papryki
- 1 szkl. kaszy jęczmiennej
- 50 dkg pieczarek
- 2 cebule
- 8 plastrów wędzonego boczku
- 8 plastrów żółtego sera
- trochę masła
- 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- Kaszę ugotować.
- Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, podpiec w piekarniku w 180℃ przez 20 minut.
- Na patelni podsmażyć boczek do zrumienienia, przełożyć na talerz.
- Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać masło i chwilę smażyć.
- Pieczarki pokroić, wrzucić do cebuli i smażyć, aż odparuje woda.
- Połączyć razem kaszę i pieczarki, dodać śmietanę i natkę pietruszki oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
- Nadzieniem nafaszerować połówki papryk, na każdą położyć plaster sera i boczku.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180℃ i zapiekać ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz